Belföld

2010.09.16. 14:19

Ismét látogatható az Írottkő kilátó

Alpannoniás nemzetközi túrahétvégére várják az érdeklődőket szombaton és vasárnap. Pénteken műhelyfoglalkozáson ismerkedhetnek a túrázási alapismeretekkel. Vasárnap 12 órakor kezdődik a felújított Írottkő kilátó átadása.

Némethy Mária

Térképolvasási alapismeretek, vészhelyzetek elkerülése és esetleges kezelése, a túraútvonalak kialakulása.   Pénteken, a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban mindezzel megismerkedhetnek a regisztrált  érdeklődők. Szombaton és vasárnap bárki részt vehet a túrákon.

A nagy körtúra útvonala: Kőszeg - Rattersdorf-Lockenhaus - Unterkohlstatten  Markt Neuhodis - Rechnitz  Bozsok -Velem - Cák - Kőszeg (59 km) (szintemelkedés: 769 méter). Rajt és cél: 6- 9 óra Kőszeg (Csónakázó-tó, Kerékpáros Centrum), továbbá Lockenhaus, Unterkohlstatten, Markt Neuhodis és Rechnitz településeken. Szintidő: 16 óra

Közepes körtúra: Kőszeg - Rattersdorf - Hétforrás - Keresztkúti Erdei Pihenőhely - Stájer-házak Vörös-kereszt  Velem - Cák - Kőszeg (27 km). Rajt és cél: 6 -9 óra között  Kőszeg (Kerékpáros Centrum). Szintidő: 9 óra.

Kis körtúrák (vezetett): 12 km Kőszeg - Kenyérhegy - Pogányok  Vörös-kereszt  Ó-ház Kálvária - Kőszeg.  Indulás: 9 óra Kőszeg (Jurisics vár bejárata).  A 7 kilométeres túra is innen indul 10 órakor. Az éjszakai túra a Trianoni-kereszthez (vezetett) 19 óra 30 perckor indul a Csónakázó-tótól, ahol 15 órakor családi túradélután kezdődik, este zenés programmal.

Vasárnap csillagtúrákon lehet résztvenni (egyénileg is teljesíthetők) az Írottkő Natúrpark településekről az Írottkő kilátóhoz. 12 órakor kezdődik a felújított Írottkő kilátó átadása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!