Belföld

2010.11.05. 11:44

A 15. Egészséghetet tartják Szombathelyen

Ismét megrendezik Szombathelyen a mára már hagyománnyá vált őszi Egészséghetet, immár a 15. alkalommal.

Greiner Júlia

A programok fő témája a légzés, a légúti betegségek és a droghasználat. Az idei rendezvény a LEVEGŐ elnevezést kapta. A mozaikszó a lehetőség, az egészség, a veszély, az esély, a gazda(g)ság, és az összefogás szavakat takarja. 

- A megelőzésre különösen nagy hangsúlyt fektetünk a rendezvénysorozat ideje alatt. Nagyon fontos lenne, hogy a fiatalok elsajátítsák a helyes életmódot - hallottuk a rendezvény sajtótájékoztatóján dr. Prugberger Emiltől, az Egészségügyi Bizottság elnökétől.

A rendezvény öt napja alatt több mint háromszáz program várja az érdeklődőket. Az Egészséghét szombaton kezdődik: 10 órától az Egy nap az egészségért című programsorozattal várják a látogatókat az Agora-Művelődési és Sportházban. Gyarmati Norbert, a szervező Humán Civil Ház koordinátora elmondta: számos szűrőprogram várja majd a szombathelyieket.

Az egy hét alatt egyebek között lesz ultrahangos csontsűrűség mérés, diabéteszes konyha, Kriston intim torna, stresszoldó technikák bemutatása. November 10-én a Fő térre érkezik az ország legnagyobb szűrőkamionja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!