Belföld

2010.11.24. 13:33

Fejlesztési Tanács: újraválasztották az elnököt és az alelnököket

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács - a törvényi előírásoknak megfelelően - az önkormányzati választásokat követően megválasztotta elnökét és társelnökeit.

Erős D. Zoltán

A Nyugat-dunántúli  Regionális Fejlesztési Tanács (NYDRFT)  szerdai ülésén Manninger Jenőt, a Zala Megyei Közgyűlés elnökét újra megválasztotta a regionális tanács elnökének. A NYDRFT megerősítette  társelnöki tisztségében  dr. Szakács Imrét, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnökét és Kovács Ferencet,  a Vas Megyei Közgyűlés elnökét.

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elfogadta a Nyugat-dunántúli Operatív Program (NYDOP)  2011-2013. évi akciótervének tervezetét. A NYDOP 2011-2013 keretei megközelítik a 39 milliárd forintot, melynek nagyobb részét gazdaság- és turizmusfejlesztésre fordítják, ennek összege 21 milliárd forint, önkormányzati fejlesztésekre pedig 18 milliárd forint áll rendelkezésre.

Közvetlen gazdaságfejlesztésre és a vállalkozások támogatására fordítható forrás összességében mintegy  21 milliárd forint  lesz. Ebbe beletartoznak a turisztikai célú vállalkozásfejlesztést támogatások is. Ezek döntő többsége direkt kis- és középvállalkozási  támogatás lesz, s az adható legmagasabb  50 százalékos támogatási intenzitás mellett vehető majd igénybe.  Így ez  akár 35-40 milliárdnyi  beruházást jelenthet a következő években, a régióban. 

Jelenleg a pályázati rendszer komplex átalakítása folyik, így a kiemelt projektekre vonatkozó felhívások, valamint az egyfordulós pályázati felhívások megjelentetése 2011. január 15.-től folyamatosan várható.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!