Belföld

2010.11.01. 08:44

Közlekedési hírek

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában összesen 141 közúti közlekedési baleset történt. Ebből 1 közlekedési baleset 1 halálos áldozatot követelt, 12 súlyos, 32 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 96 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

MTI

Kérjük továbbra is számítsanak megnövekedett forgalomra mind a közutakon, mind a temetők és emlékhelyek közelében. Vezessenek óvatosan, és tartsák be a közlekedési szabályokat! Nagyobb figyelmet igényel a temetők ideiglenes és állandó parkolási rendje! 
   
Az országos közúti hálózaton - ahogyan azt már az elmúlt hetekben is tapasztalhatták - most is számos helyen folynak közúti munkálatok, ezért figyeljék az erre felhívó táblákat, jelzéseket.
   
M0 régi szakaszán folyamatosan  épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatos sebességkorlátozás van érvényben. Folyamatosan, szakaszosan építési területeken kell áthaladni. Ez érvényes az M0-M7 csomópontra is!  Fokozott óvatossággal közlekedjenek, különösen a munkagépek környezetében!
  
 M1: mindkét pályaoldalon a 13-15. km szelvények közötti szakaszon, a hídépítés és a szűkebb keresztmetszet miatt 80-100 km/ó korlátozás.
   
M3: a Budapest felé vezető oldalon (bal pályatesten) az 59. km szelvényben hídjavítás miatt a leállósáv zárva, a 83-86. km szelvényben mindkét oldalon mobilterelés és (mindkét helyen) 80 km/ó sebességkorlátozás van érvényben sövényvágás miatt.
   
Röszke autópálya határátkelőhelyen továbbra is számolunk forgalomtorlódással a személyforgalomban, amely hétfőn egész nap 60 perces várakozást fog okozni előreláthatóan.
   
Ártánd közúti határátkelőhelyen a hétvégi kamionstoppal összefüggésben hétfőn is várható 60 perces várakozás a teherforgalomban.
   
Záhony közúti határátkelőhelyen is nagyobb mértékű, akár 60-120 perces forgalomtorlódás várható a személyforgalomban, mindkét irányban. Mindenszentek napján, hétfőn a várakozási idő akár a három órát is elérheti. Növelheti a várakozást a Vám- és Pénzügyőrség által a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében bevezetett új intézkedés, miszerint számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról.
   
Beregsurány közúti határátkelőhelyen is várható 60 perces forgalomtorlódás a személyforgalomban, mindkét irányban.
   
A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk.
   
Tájékoztatjuk a közlekedőket, hogy a záhonyi Tisza-híd állagmegóvási, megerősítési munkálataival összefüggésben október 27. és november 21. között a személy- és teherforgalomban időszakos korlátozásokkal kell számolni, amelyek tovább növelhetik a határátlépés időtartamát.
   
Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén érdeklődhetnek a +36-42/524-600 telefonszámon.
   
A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében. Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hatarinfo/varakozas.html" target="_blank"

  
 Általános információk


Elindulás előtt - vagy ha már úton vagyunk - érdemes tájékozódni az adott útszakasz forgalmi helyzetéről. Ezt megtehetik a következő információs vonalakon: Az Útinform rádiós információi, az Útinform telefonos utastájékoztatója a 336-24-00 számon, interneten a www.kozut.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!