Belföld

2010.11.24. 20:05

Vörösiszap-katasztrófa: újra járhatnak a teherautók a 8-as főúton Bakonygyepes és Devecser között

Feloldották az útzárat szerda este a 8-as főút Bakonygyepes és Devecser közötti szakaszán; egyelőre csak a teherautók forgalmát engedélyezik - közölte a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság.

MTI

A közlemény szerint a behajtási tilalmat a 3,5 tonna össztömeget meghaladó teherautók számára oldották fel, és csak 30 kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek a járművek. A tíz kilométeres útszakaszon a személyautók forgalmát továbbra is elterelik.

A tiltás feloldását a jó időjárási körülmények, valamint a főút érintett szakaszának folyamatos takarítása tette lehetővé - áll a védelmi bizottság közleményében. A 8-as főút Ajka-Bakonygyepes és Devecser közötti szakaszán november 17-én rendelték el a teljes útzárat, amikor az elöntött somlóvásárhelyi területekről megkezdték a vörösiszap elszállítását. Akkor azt közölték, hogy a korlátozás december 10-ig lesz érvényben.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!