Belföld

2011.01.23. 11:22

Árvíz-belvíz - 19 településen védekeznek

Tizenkilenc településen védekeznek az ár ellen a Körösök mentén, a belvízzel elöntött területek nagysága mérséklődött, 21 szivattyútelep 3 millió köbméter vizet emelt át a főbefogadó folyókba és csatornákba az elmúlt napon - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vasárnap az MTI-vel.

MTI

  
A vízügyi szervezet 340 kilométeres védvonalaiból 43 kilométeren, a Hármas-Körös alsó szakaszán és a Berettyón tartanak fenn elsőfokú riasztást.
   
A térségben a belvízzel elöntött területek nagysága közel 4 négyzetkilométerrel, 456 négyzetkilométerre mérséklődött. A tíz belvízvédelmi szakaszból változatlanul kettőben a legmagasabb szinten védekeznek, hatban másodfokú, kettőben pedig elsőfokú a készültség.
   
Az önkormányzatok közül a vízügyi szervezet működési területén 19 településen védekeznek. Ötben másodfokon, 14-ben pedig elsőfokon küzdenek az elöntések ellen.
   
Az árvízvédelmi és belvízvédelmi munkálatokban az elmúlt napon 256-an vettek részt.
  
 A meteorológiai előrejelzések szerint a Körösök vízrendszerében a következő 24 órában 3.9 milliméter csapadékra és további lehűlésre lehet számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!