Belföld

2011.01.21. 09:15

Diszkótragédia: szabadlábon védekezhet a hatodik gyanúsított is

Szabadlábon védekezhet a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia hatodik gyanúsítottja is, miután a kerületi ügyészség nem indítványozta az előzetes letartóztatásba helyezését

MTI

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta: nem állnak fenn a kényszerintézkedés feltételei, ezért nem kezdeményezték a letartóztatást.

Kedden, illetve szerdán a másik öt gyanúsított is szabadlábra került. Esetükben még a rendőrséggel egyezően az ügyészség is kérte az előzetes letartóztatás elrendelését, mert szerintük szabadlábon hagyásuk esetén feltételezhető, hogy meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást. A Pesti Központi Kerületi Bíróság azonban úgy vélte, még az alapos gyanú feltételei is hiányoznak, így szabadlábra helyezte a gyanúsítottakat. 

A hatodik gyanúsítottat kedden vették őrizetbe, a rendőrség korábbi közlése szerint a tragédiával végződő rendezvény szervezésében működött közre. A Cs. J. monogrammal jelölt férfit több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt állították elő, majd vették őrizetbe. A BRFK az ő esetében is kezdeményezte az előzetes letartóztatást.

Szombat éjszaka a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta. A terézvárosi jegyző szerdán 90 napra bezáratta a szórakozóhelyet.

OLDALTÖRÉS: Egy volt rendőr is lehetett a biztonsági őrök között


Egy volt rendőr is lehetett a biztonsági őrök között


Egy volt rendőr is lehetett a biztonsági őrök között


Egy volt rendőr is lehetett a biztonsági őrök között


Egy volt rendőr is lehetett a West Balkán szórakozóhely biztonsági őrei között - erről Hatala József országos rendőrfőkapitány beszélt egy más témában tartott pénteki, budapesti sajtótájékoztatón, újságírói kérdésre.

Szombat éjszaka a Nyugati téri szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány másnapi közlése szerint fulladás okozta. A terézvárosi jegyző szerdán 90 napra bezáratta a szórakozóhelyet.

Hatala József altábornagyot pénteken arról kérdezték, hogy a szórakozóhely biztonsági őrei között voltak-e rendőrök. Mint mondta, erre nem áll módjában válaszolni, mert ez még nem tisztázott. Jelezte ugyanakkor, hogy információi szerint olyan személy szerepel a biztonsági őrök között, aki korábban a rendőrség állományában volt. A diszkótragédiával összefüggésben az elmúlt napokban hat embert gyanúsítottak meg, valamennyien szabadlábon védekezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!