Belföld

2011.02.12. 12:24

MSZP: a magyar EU-elnökség hátat fordított a nők védelmének

Az MSZP szerint a magyar EU-elnökség hátat fordított számos, a gyermeknevelésről és a nők védelméről szóló kérdésben a Spanyolország és Belgium által képviselt progresszív szemléletnek.

MTI

Gurmai Zita szocialista EP-képviselő, az MSZP nőtagozatának elnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón ugyanakkor hangsúlyozta, hogy bízik a magyar elnökség sikerében, amihez azonban szerinte "mindenkire szükség van".
   
A brüsszeli képviselő merész vállalkozásnak nevezte az új magyar alkotmány kidolgozását, miközben az EU-elnökség teendőit kell ellátni, ám - jelezte - még mindig lát időt arra, hogy sikerül teljes konszenzust kialakítani a következő alaptörvényről.
   
Gurmai Zita az abortuszra vonatkozó kérdésre válaszolva aláhúzta: "minden egyes gyermekélet rendkívüli módon fontos, de meggyőződésként vallom, hogy a megelőzésre kell koncentrálnunk".
   
A sajtótájékoztatón szintén résztvevő Miguel Angel Martínez, az Európai Parlament spanyol alelnöke egyebek mellett arról szólt, hogy a magyar EU-elnökség nemcsak a kormány, hanem valamennyi magyar állampolgár ügye.
   
Kiemelte: Mesterházy Attilával, az MSZP elnökével folytatott tárgyalása alatt meggyőződött arról, hogy a magyar ellenzék mindent megtesz a magyar elnökség sikeressé tétele érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!