Belföld

2011.03.27. 08:37

Denaturált szeszből készített pálinkát

Aroma hozzáadásával, denaturált szeszből készített pálinkát a gyanú szerint az a Borsod megyei, bánhorváti férfi, akinek lakásából csaknem 300 liter szeszes italt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei.

MTI

A regionális szóvivő, Varga Zoltán közölte: a lefoglalt alkoholtermékek között 99 százalékos tisztaságú szesz is volt. A denaturált szeszből előállított pálinkát információk szerint árulta is a férfi.
    
Hozzátette: az ellenőrzéskor a férfi lakásának pincéjében bukkantak rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a jamaicai rum és császárkörte aromával bekevert szeszes italokra. A hordókban és kannákban tárolt italokon még a helyszínen elvégezték a gyorstesztet, amely denaturált szesz maradványait mutatta ki.
    
A 48 éves férfi lakásán egy legálisan megvásárolt lepárló berendezést is találtak a pénzügyőrök. Az ezzel előállított párlatba azonban denaturált szer nem kerülhet bele, a denaturálás lényege ugyanis éppen az, hogy a szeszt emberi fogyasztásra alkalmatlanná tegyék. A férfi lakásán talált mintegy 300 liter szeszes italt ezért lefoglalták, M. Lajos ellen pedig jövedéki termékkel való visszaélés bűncselekménye miatt eljárás indult. A büntetés mellett egyébként a férfi 800 ezer forintos jövedéki bírságra is számíthat - jegyezte meg Varga Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!