Belföld

2011.03.07. 13:03

Hende: visszaszerezné a korrupciós pénzeket a HM

Mindent elkövet a Honvédelmi Minisztérium (HM) jelenlegi vezetése, hogy a korrupciók miatt elfolyt pénzeket visszaszerezze a büntetőeljárások befejezése után - jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter hétfőn a fővárosban egy más témában tartott eseményen.

MTI

A miniszter azt mondta, hogy már nincsenek korrupciós ügyek a tárcánál; azokat, amelyek most kerültek napvilágra, valamelyik korábbi vezetés idején követték el.

A minisztérium megtette a szükséges lépéseket a gazdasági cégek vezetőinek menesztésével, a vizsgálatok lefolytatásával és a szükséges feljelentések megtételével - fűzte hozzá.

Mint mondta: csapatszinten a honvédség nem érintett a korrupcióban, csak a vezető tisztségviselők közül néhányan és a HM cégei.

A tárcavezető erről azután beszélt, hogy aláírta a támogatási megállapodást a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének vezetőivel. 

A megállapodásról Simicskó István államtitkár azt mondta az MTI-nek, hogy határozatlan idejű szerződést kötöttek a közalkalmazottakat és a nyugállományú katonákat képviselő szakszervezetekkel, és ebben éves szinten néhány milliós támogatást rögzítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!