Belföld

2011.04.08. 07:31

Meghalt Sándor István újságíró, üzletember

Életének 64. évében elhunyt Sándor István újságíró, a Magyar Televízió és az MTI volt munkatársa. Sándor István az MTI bonni tudósítója, az MTV Híradójának és A Hét című műsorának műsorvezetője és főszerkesztő-helyettese volt - írta a hirado.hu pénteken.

MTI

Sándor István 1970-ben végzett az ELTE orosz-magyar szakán. Ugyanebben az évben kezdett el dolgozni a Magyar Távirati Irodánál, 1976-1981-ig a nemzeti hírügynökség bonni tudósítója volt. 1981-től öt éven át volt a Magyar Televízió A Hét című műsorának főszerkesztő-helyettese, illetve műsorvezetője. 1985-től 1989-ig a Magyar Televízió Híradójánál dolgozott főszerkesztő-helyettesként és műsorvezetőként.
   
1989 és 1991 között a Hetedhét Kft. ügyvezető igazgatója volt, nevéhez fűződik a 7lap, az első magyar színes műsorújság kiadása is.
1991-92-ben egy olasz kiadói konszern magyarországi tanácsadójaként tevékenykedett, 1992-től 1997-ig pedig a televíziós produkciókkal és reklámtevékenységekkel foglalkozó Land Kft. ügyvezető igazgatója volt.
   
A kilencvenes évek végétől a Danubius-t üzemeltető Országos Kereskedelmi Rádió Rt. vezérigazgatója, és a Danubius Sales House igazgatótanácsi elnöke volt.
   
A Wallis Rt. vezérigazgatójaként, a befektetői csoportot képviselve komoly szerepet vállalt az MTV új, Kunigunda utcai székházának felépítésében.
   
Nevéhez fűződik több ezer újságcikk és televíziós riport elkészítése - írta a hirado.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!