Belföld

2011.04.23. 11:54

Orbán: az alkotmány lehet az újjászületés dokumentuma

Sorsszerűnek és rendeltetésszerűnek érzi a kormányfő, hogy a köztársasági elnök húsvéthétfőn írhatja alá az új alkotmányt, amely "az újjászületés dokumentuma" lehet. Orbán Viktor erről a Facebookon közzétett húsvéti üzenetében beszél.

MTI

A miniszterelnök, a Parlament mellett, a József Attila szobornál felvett videoüzenetében úgy fogalmaz: "egy évvel ezelőtt arra kötöttünk egymással szövetséget, hogy Magyarországból olyan helyet faragunk (...), ahol az örömök száma, az elégedettségre okot adó dolgok száma messze meghaladja a mindennapi élet nehézségeit. Ez a munka megkezdődött, hosszú út áll még előttünk, fontos állomáshoz érkeztünk".
   
Mint mondta, sorsszerűnek és rendeltetésszerűnek érzi, hogy a köztársasági elnök húsvéthétfőn írhatja alá az elfogadott, új alkotmányt. Éppen azon a napon történhet meg az aláírás, amely egybeesik az egy évvel ezelőtti, kétharmados választási győzelem napjával - tette hozzá.
   
"Az alkotmány fontos dolog, nagyszerű teljesítmény, hogy sikerült megalkotnunk. Az alkotmány lehet az újjászületés dokumentuma. Az alkotmány az a biztos alap, amelyre felépíthetjük a közös jövőnket, az alkotmány lesz az a dokumentum, amely pajzsként megvédi majd a magyarok közösségét azokkal a bajokkal szemben, amelyekkel szemben védtelennek bizonyultunk az elmúlt nyolc év során" - hangsúlyozta.
   
"Mindannyiunknak oka van hát az örömre, új alkotmányunk van, itt a húsvét" - mondta Orbán Viktor, aki úgy fogalmaz, a húsvét a feltámadásról szól, arról, hogy az élet végül mégiscsak győz, arról, hogy a jövő a mienk, ha akarjuk, akkor nem elszenvednünk kell, hanem saját magunk képére formálhatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!