Belföld

2011.04.12. 16:46

Szombathelyi pék, cukrász és földmérő diákok szakmai sikere

Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjében az első tizenegyből kilenc helyezést az Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola diákjai érték el.

Nagy Ildikó

Taroltak az Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium diákjai: több országos versenyen is remek eredményt értek el. Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny élelmiszeripari szakmacsoport döntőjébe bejutott 56 tanuló közül 14 az iskola diákja volt.

Török Dóra első, Balogh Regina második, Farkas Gergely  a negyedik helyen végzett. A hatodik helyezést Jurik Andrea érte el, megelőzve diáktársait: Dezse Gergőt, Mógor Renátát, Lőrincz Gabriellát, Molnár Vivient, Németh Fannit.

A diákokat  akik teljesítményüknek köszönhetően mentesülnek a szakmai elméleti vizsga alól Kovácsné Kalmár Katalin, Skriba Lászlóné, Balogh Csaba és Orbán István készítették fel a versenyre.

A Csapó Dániel Országos Emlékverseny Szekszárd-palánki döntőjén Pohl Zsófia és Varga Ádám első helyezést ért el, őket Ragasitsné Németh Beáta és Orbán István készítette fel a megmérettetésre.

A Szakma Kiváló Tanulója Országos Verseny döntőjén pék-cukrász szakmában  Éder Gergő a harmadik, Ferencz László pedig a hetedik helyen végzett. A versenyen a szombathelyi iskola elnyerte a Kiváló gyakorlati oktatásért járó vándorserleget. A diákok sikere Csanádi Gabriella, Skriba Lászlóné, Angler Miklós, Kiss Károly, Maurer Balázs és Szalai Tamás  tanárok munkáját is minősíti.

A Mikoviny Sámuel Térinformatikai Emlékverseny székesfehérvári országos döntőjén  Varga Péter tanítványa, Péntek Viktor Barnabás a harmadik helyezést érte el.

Az izgalmaknak azonban még nincs vége: a Szakiskolai Tanulók Országos Közismereti Tanulmányi Versenyének regionális döntőjét  magyar nyelv és irodalomból megnyerő Karpovics Magdolna már lázasan készül az április 15-i országos megmérettetésre, a felkészülésben Király Beatrix segíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!