Belföld

2011.05.19. 08:57

Informatikai fejlesztés hét vasi iskolákban

Európai uniós pályázati projekt keretében csaknem 40 millió forint értékű informatikai eszközökkel szerelik fel a tanév végéig Vas megye hét közoktatási intézményét - közölte Horváth Ádám, a Vas Megyei Önkormányzat oktatási, kulturális pályázati referense.

MTI

A megyei önkormányzat által fenntartott oktatási intézmények összesen 54 eszközcsomagot kapnak, melyek nagy része interaktív táblát, projektort és notebookot tartalmaz. A tantermek 40 százalékát interaktív táblával szerelik fel, a nagyothalló és mozgássérült diákoknak pedig speciális számítástechnikai eszközöket biztosítanak. 

Horváth Ádám kiemelte; az informatikai infrastruktúra fejlesztése, az "intelligens iskola" létrehozása feltétele a kompetencia alapú oktatás elterjesztésének, de segíti a területi különbségek mérséklését is. 

A pedagógiai, módszertani reformot támogató projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A pályázat egyik feltétele, hogy a számítástechnikai eszközöket az intézmények legalább öt éven keresztül használják az oktatásban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!