Belföld

2011.05.28. 13:40

Ismét zavartalan az autópálya-matricák értékesítése

Fennakadás nélkül lehet autópálya-matricát vásárolni mindenütt az országban, miután sikerült elhárítani az üzemzavart - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) szóvivője szombat délután az MTI-vel.

MTI

A helyi fennakadásokat műholdas adatátviteli hiba okozhatta. Elsősorban Székesfehérvár környékén, de az ország más részein voltak értékesítési problémák egyes Shell- és OMV-kutaknál - mondta Béni Gyöngyi.
A szóvivő hozzátette: nem az ÁAK rendszerében keletkezett a hiba, hasonló eset évente 1-2 alkalommal történik, utoljára tavaly ősszel fordult elő.


Korábban:
Autópálya-matrica: zavarok az eladásban

Órákon belül megszűnhetnek az autópálya-matricák eladásával kapcsolatos zavarok - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) szóvivője az MTI-vel szombaton.

A helyi fennakadásokat műholdas adatátviteli hiba okozhatja, elsősorban Székesfehérvár környékén tapasztalható éjfél óta az átmeneti üzemzavar, de az ország más részein is előfordulhat, jellemzően egyes Shell- és OMV-kutaknál - mondta el Béni Gyöngyi.
Az ÁAK Zrt. felhívja az úthasználók figyelmét, hogy a díjköteles útszakaszokra kizárólag érvényes e-matrica megváltásával lehet felhajtani, ezért sikertelen személyes vásárlás esetén SMS-ben vagy egy másik értékesítő helyen mindenképpen gondoskodjanak arról.
A szóvivő elmondta: nem az ÁAK rendszerében keletkezett a hiba, folyamatosan javítják, és remélhetőleg néhány órán belül sikerül elhárítani a fennakadást. Hasonló eset évente 1-2 alkalommal történik, utoljára tavaly ősszel fordult elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!