Belföld

2011.05.23. 19:04

Közeledtek az álláspontok a rendészeti érdekegyeztető fórumon

Közeledtek az álláspontok a belügyminiszter és a rendészeti szervek érdekképviseleteinek hétfői tárgyalásain - jelentette be Kónya Péter, a sztrájkbizottság vezetője a rendészeti érdekegyeztető fórum ülése után, Budapesten.

MTI

Kónya Péter úgy fogalmazott: a Pintér Sándor belügyminiszter által a kormány elé terjesztendő javaslat kezelhető és tudomásul vehető, ám nem nevezhető jónak. Mint hozzátette, további esetleges lépéseik bejelentését megelőzően megvárják a kormány keddi ülésének döntéseit. A szakszervezeti vezető sem az egyeztetéseken elhangzott javaslatokról, sem a kormány esetleges elutasító döntése nyomán várható lépéseikről nem kívánt beszélni. Kónya Péter azt mondta: kedden este 6 óráig várnak a kormány döntésére.     

A Belügyminisztérium hétfő délután azt közölte az MTI-vel: Pintér Sándor belügyminiszter – többnapos tárgyalássorozat után – a szakszervezetek véleményének és javaslatainak figyelembevételével kialakította álláspontját a Széll Kálmán Tervben foglalt, a rendvédelmi hivatásos állományt érintő korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakításáról. A belügyminiszter a kormányülésen ismerteti javaslatát - tette hozzá a tárca.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!