Belföld

2011.05.27. 13:31

Lemondott a rendészeti sztrájkbizottság elnöke

Lemondott a rendészeti szervek sztrájkbizottságának vezetői tisztségéről Kónya Péter. A sztrájkbizottság új vezetője Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke lett.

MTI

Kónya Péter az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a döntését úgy indokolta: "a kormány tervezett intézkedéscsomagjának elfogadhatóságával kapcsolatban olyan többségi vélemény alakult ki a sztrájkbizottságban, amely számomra emberileg nem vállalható".
   
A Hivatásunk Védelmében elnevezésű sztrájkbizottság távozó elnöke közleményében tájékoztatott arról is, hogy információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök egyéb elfoglaltsága miatt jövő hétfőről csütörtökre tette át az egyeztetés időpontját. A miniszterelnök sajtóstábja az MTI-nek megerősítette, hogy valóban csütörtökön lesz a konzultáció, a kormányfő külföldi és belföldi programja ugyanis ezt az időpontot tette lehetővé.
   
Kónya Péter közleményében emlékeztetett rá, hogy az egyeztetéseken részt vevő szervezetek vezetői által kialakított többségi véleményt kellett mindig képviselnie. Az elmúlt napokban kialakított többségi vélemény azonban a lelkiismeretével összeegyeztethetetlen - tette hozzá.
   
Hangsúlyozta, hogy mindig is a konfliktusok tárgyalásos rendezésének híve volt, "ugyanakkor olyan tárgyalást, ahol jégre viszik az egyik felet, míg a másik a száraz parton áll", nem tud támogatni.
   
Kónya Péter lemondásának okait bővebben kifejteni az általuk képviselt állomány érdekeit szem előtt tartva, a tárgyalások lezárásáig nem kívánja - zárul a távozó szakszervezeti vezető pénteki közleménye.
   
Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy ő lett a sztrájkbizottság új vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!