Belföld

2011.06.25. 06:51

A Nemzeti Sport Intézet felügyeli majd a sporttámogatásokat

A sportállamtitkárság háttérintézménye lesz várhatóan a Nemzeti Sport Intézet (NSI), amely felügyeli majd a sporttámogatásokat, ha elfogadják és hatályba lép a sportot érintő társaságiadó-kedvezményről szóló törvény - nyilatkozta a Népszabadság szombati számában Bánki Erik, fideszes parlamenti képviselő, az Országgyűlés sportbizottságának elnöke.

MTI

Az NSI átadja az utánpótlás nevelési feladatait a MOB-nak, és új funkciót kap. A 15-20 tagú apparátus a sporttámogatási rendszer felügyeletéért és ellenőrzéséért felel majd.
   
A felhasználható forrásokat nem maximálják - válaszolta Bánki Erik a Népszabadság újságírójának kérdésére, magyarázatként hozzáfűzve: a költségvetés mostani kiadásai hosszú távon megtérülnek. A Népszabadság ugyanis megjegyezte, hogy a sportba irányított társasági adó-bevételek a költségvetésből hiányoznak majd.
   
Az interjúban Bánki Erik elmondta azt is, hogy még egy módosító javaslatot nyújt be, amely szerint csak azok a sportvállalkozások vehetik igénybe a támogatást, amelyek egyszerűsített közteher-viselési hozzájárulással fizetik sportolóikat.
   
Bánki Erik szerint tízéves távlatban lesznek láthatóak az eredményei a törvénynek, mivel a források nagyobbik része az utánpótlásba kerül.
   
A kedvezményezettek köréből kikerült sportágak több állami támogatást kapnak, mert azok a sportágak, amelyek a törvény nyomán új forrásokhoz jutnak, kevesebb állami támogatásra számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!