Belföld

2011.06.04. 10:06

A tervek szerint halad a gátak megerősítése Borsodban

Hamarosan befejeződik a Sajó, a Hernád ás a Bódva mentén a gátak megerősítése; a három folyó csaknem pontosan egy évvel ezelőtt okozott óriási károkat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

MTI

Petróczi Tímea, a katasztrófavédelem országos szóvivője szombaton arról tájékoztatta az MTI-t, hogy mindhárom folyón befejeződtek a mederkotrások.
   
Felsőzsolcán, Ónodon és Nagycsécsen körtöltéseket építenek, a munkák hamarosan befejeződnek.
   
Zápor-, illetve szükségtározókat hét térségben építenek, a bódvalenkei szükségtározónál az alsó záró, víztartó gátnál a gátszerkezet építik, ott a munkák csaknem felével végeztek. A bódvaszilasi szükségtározónál mintegy kétszáz méteres szakaszon épül a töltés, a munkálatok felénél tartanak, míg a bódvarákói szükségtározónál az út fölötti, a települést északról védő gátszakaszon a gáttest építése zajlik.
   
A hídvégardói záportározó elkészült, ott már tereprendezési és füvesítési munkálatokat végeznek - közölte a szóvivő, hozzátéve: a szendrőládi záportározó építési munkálatainak előkészítését is megkezdték, az edelényi záportározó területét pedig már kijelölték, és elkészültek a kivitelezési tervek.
   
A Sajó völgye településeinek hosszú távú árvízi biztonságát megteremtő beruházások - amelyre 7,4 milliárd forintot fordít az állam - munkálatai az ütemterveknek megfelelően haladnak, így a kormányhatározatban meghatározott 2011. június 30-ai határidőre a kivitelezés befejeződik - közölte a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!