Belföld

2011.06.19. 08:47

Bebukták: kamionnyi jelöletlen tojást találtak

Egy kamionnyi, Szlovákiából Magyarországra szállított jelöletlen tojást találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a határszéli Rajka közelében; a két nappal korábbi fogásról vasárnap tájékoztatta a NAV az MTI-t.

MTI

A pénzügyőrök az M15-ös autóúton, Rajka térségében ellenőriztek egy szlovák forgalmi rendszámú tehergépjárművet, amelynek szlovák állampolgárságú vezetője a szállítmányról nem tudott okmányokat bemutatni. A vámvizsgálat megállapította, hogy a tojások jelöletlenek, azokon sem a termelőt, sem a szavatossági időt nem tüntették fel - áll közleményben.
   
A szállítmányt a pénzügyőrök vizsgálatra átadták a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának, a szállítóval szemben pedig a közlekedési engedély és egyéb fuvarokmányok hiánya miatt közigazgatási eljárást indítottak, amelynek során várhatóan több százezer forintos bírságot szabnak majd ki - tudatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!