Belföld

2011.06.23. 06:14

Mesterházy: Orbánt le fogják váltani az emberek

Orbán Viktort az emberek fogják leváltani 2014-ben, kizárt, hogy a ideszben addig váltás legyen - nyilatkozta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a Népszava csütörtöki számában.

MTI

Ezt arra az újságírói felvetésre válaszolva közölte, hogy egyre több vélekedést lehet hallani arról, ezt a ciklust a jobboldalnak végig kellene vinnie, de nem Orbán Viktorral.
   
A pártelnök szólt arról is, hogy az MSZP mozgástere bővül: nyílik a társadalmi tér a szocialista párt körül, civil szervezetekkel, szakszervezetekkel tudnak egyeztetni.

Ez jelzi, hogy egyre többen kíváncsiak a szocialisták véleményére  és sok esetben egyet is értenek azzal. Ez azt jelenti - válaszolta az újságíró kérdésére Mesterházy Attila -, hogy egyre többen gondolnak az MSZP-re tényleges váltópártként.
   
Mesterházy Attila szerint "két választás között az egyetlen olyan mérési pont, ami alapján az emberek orientálódni tudnak, vagy ami figyelmeztetés a kormányzó pártok számára, az, hogy kinek nő a támogatottsága". Ha egy párté erősödik, akkor egyre többek kezdenek odafigyelni annak a pártnak a véleményére - vélekedett az interjúban az MSZP elnöke.
   
Kövér Lászlónak, a parlament elnökének a büntetőeljárási törvény vitájában a parlamentben elhangzott és szocialista képviselőket leintő felszólítására utaló kérdésre Mesterházy Attila azt mondta: "bízom benne, hogy a házelnök nem megrendelést fogalmazott meg az elnöki pulpitusról". A lap idézi a Kövér Lászlótól elhangzott mondatot:  "akit nem érint még ez a probléma, az addig is legyen szíves csendben maradni".

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!