Belföld

2011.06.16. 09:38

MSZP: Réthelyinek mennie kell

Az MSZP szerint méltatlanná vált tisztségére, ezért távoznia kell Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszternek.

Vas Népe

Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja csütörtökön sajtótájékoztatón azt mondta: Réthelyi Miklós a szociális és munkaügyeket, valamint az egészségügyet felügyelő miniszterként olyan törvényeket terjesztett elő és támogatott, amelyek ellehetetlenítik a munkavállalókat, a betegeket, a nyugdíjasokat és a fogyatékosokat.

A kormány csökkenti a túlórapénzt, a hétvégi és éjszakai bérpótlékot, bevezeti az öt és fél napos munkahetet, meghosszabbítja a próbaidő lehetséges időtartamát, drasztikusan csökkenti a munkanélküli ellátást, korlátozza a sztrájkjogot, megkurtítja a gyógyszerkasszát - sorolta a szocialista politikus, hozzátéve: a nemzetierőforrás-miniszter emellett egyetértett az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésével, a magán-nyugdíjpénztári rendszer megszüntetésével, a közmunkaprogram "szétverésével", a korhatár előtti nyugdíjak szociális ellátássá alakításának lehetőségével és a tankötelezettségi korhatár leszállításával is.
   
Mindez Korózs Lajos szerint az mutatja, hogy "Réthelyi Miklósnak fogalma sincs, mit jelent a szociális biztonság, az esélyegyenlőség, a szolidaritás, fogalma sincs a szegénységről és annak mélységéről".
   
Az MSZP elnökségi tagja a gyógyszerkasszát érintő változásokat külön is említve azt mondta, az állami támogatás csökkentése miatt a legkorszerűbb készítmények háttérbe szorulnak, az áremelkedés miatt sokan nem fogják kiváltani a gyógyszerüket, így növekedni fognak a táppénzkiadások, a kisebb forgalmú patikák várható bezárásával pedig akadozhat az ellátás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!