Belföld

2011.07.24. 06:25

Frei Nikolett az Anna-bál szépe

A 186. balatonfüredi Anna-bál szépe a 21 éves, főiskolás Frei Nikolett lett. A második udvarhölgy a 22 éves budapesti színésznő Szabó Zsófia, az első pedig Csida Fanni18 éves balatonfüredi gimnazista. Dr. Pongrácz Dóra budapesti jogász - aki szeptemberben fog szülni - két különdíjat is kapott.

Vas Népe

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter nyitotta meg a bált. Beszédében megemlékezett az első Anna-bálról, melyen egymásra talált Anna Krisztina kisasszony, és Kiss Ernő, későbbi tábornagy, a '48-49-es szabadságharc vértanúja.

Köszöntőt mondott Zombor Gábor (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere (idén Kecskemét városa volt az Anna-bál díszvendége), s a hagyományoknak megfelelően üdvözölte a vendégeket Bóka István (Fidesz-KDNP), Balatonfüred polgármestere is.

   A bálon átadták a Kiss Ernő-díjat is- amelyet minden évben annak ítélnek oda, aki sokat tett és tesz Balatonfüred kultúrájáért, hírnevéért -, ezúttal Litkey Farkas vehette át, aki idén 10. alkalommal nyerte meg a nagy hagyományokra visszatekintő Kékszalag balatoni vitorlásversenyt.
   

A bál részletes tudósítását elolvashatja laptársunk, a Napló honlapján. Klikk ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!