Belföld

2011.07.21. 14:42

Koman Vladimir lett a büki labdarúgócsapat edzője

A Büki TK fiatal labdarúgócsapata a 12. helyen zárt az NB III. Bakony-csoportban ezzel biztosan őrizte meg tagságát a harmadik vonalban. Az már más kérdés, hogy a klub anyagi okok miatt visszanevezett a megyei I. osztályba.

Tóth Gábor

Bükön a 2009/2010-es szezon tavasza óta irányította a szakmai munkát  Takács Gábor, akinek tehát a mögöttünk hagyott bajnoki évad volt az első teljes szezonja. A csapat bentmaradt az NB III-ban, ám a 2011/2012-es szezont már a megyei I. osztályban kezdi, mert a klub anyagi okokra hivatkozva visszalépett a harmadik vonaltól.

- Az első fél év a túlélésről szólt, majd a vezetők azt kérték tőlem, hogy rakjam le az alapjait egy olyan fiatal csapatnak, amely hosszú távon is stabil helyet követel magának az NB III-ban - kezdte Takács Gábor. - Ennek megfelelően 22 fővel kezdtem meg a munkát a nyáron. A keret jelentős részét a Haladás VSE-től hozott labdarúgók alkották. Nagyon fiatal csapattal vágtunk neki a szezonnak, a társaság átlagéletkora nem érte el a 20 évet. Ám nagyon motivált gyerekekkel dolgozhattam. Az ősz jól sikerült, hiszen a 9. helyen fordultunk - ez még engem is meglepett. Egy stílusosan játszó, ráadásul hajtós kis csapat állt össze, amely még a legnevesebb riválisoknak is okozott kellemetlen perceket. Sajnos ez a fejlődés tört meg a télen. Amikor is sokáig bizonytalanságban éltünk, az anyagi gondok miatt még az is elképzelhető volt, hogy visszalépünk a bajnokságtól. Ráadásul Bükön az sem tetszett mindenkinek, hogy a helyi játékosok kevesebb lehetőséget kapnak. Ennek megfelelően a téli szünetben több futballista távozott. A tavasznak már csak 14 játékossal vágtam neki, ráadásul újra fel kellett építeni a játékunkat. Így nem csoda, hogy akadtak hullámvölgyeink: egy-két kulcsember kiesését nem mindig tudtuk pótolni. De amikor kellett, akkor azért összekaptuk magunkat, és bentmaradtunk az NB III-ban - fogalmazott Takács Gábor. 

- Ki kell emelnem a két 17 éves srácot, Molnár Pétert és Schreiner Ádámot, akik fiatal koruk ellenére meghatározó játékosokká váltak. Szintén csak dicsérni tudom Nyírő Bálintot, Pados Józsefet, Kovács Zsoltot és Szalai Rolandot. Az is büszkeséggel tölt el, hogy Pados, Kovács és Szalai ma már az NB II-es Ajka játékosai. Molnár és Schreiner iránt pedig Hollandiából érdeklődnek. Igaz, Schreiner inkább az osztrák sokadik vonalat választotta - ez a döntés azért szíven ütött...

- Visszatérve a büki labdarúgásra: kicsit sajnálom, hogy nem fejezhettem be a munkát, szerintem elvégeztem volna azt a feladatot, amivel a szezon elején megbíztak. Ugyanakkor megértem azt is, hogy az anyagi helyzetet szem előtt tartva a vezetők inkább a megyei I. osztályt választották. Barátsággal jöttem el, hiszen sokat köszönhetek a klubnak, Bükön kóstolhattam bele a felnőtt futball légkörébe edzőként. Szurkolok a csapatnak, remélem, hogy mielőbb visszaverekszi magát az NB III-ba - zárta szavait Takács Gábor.

Mint azt Gerecsér Tibortól, az MLSZ Vas Megyei Igazgatóság versenybizottsági vezetőjétől megtudtuk, a Büki TK jogán a Haladás VSE is beadta a nevezését a megyei I-re. Ám a bizottság első fokon, majd a szombathelyiek fellebbezése után másodfokon is a bükienek adott igazat, így a Büki TK indulhat a megyei I. osztályban.

A büki labdarúgócsapatot a megyei I. osztályban Koman Vladimir irányítja edzőként. Mint azt Csóka Csaba szakosztályvezetőtől megtudtuk, az egyesület főként a helyi, illetve a környékbeli futballistákra épít a jövőben. Takács Gábor a HVSE-nél, utánpótlásedzőként folytatja tréneri pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!