Belföld

2011.07.16. 07:57

Várakozás Letenyénél: válasszák a régi határátkelőt!

Mintegy 40 perces várakozásra kell számítaniuk az autósoknak éjfél óta Letenyénél, az M7-es autópályán működő magyar-horvát határátkelőnél, a vele párhuzamos, 7-es főúti átkelőnél alig 5-6 perc alatt átjuthatnak az utazók - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

MTI

Salamon Róbert közölte: az autópálya-átkelőn teljes kapacitással, öt sávon engedik át az Adriára igyekvő járműveket. A kilométeres sorok éjfél után alakultak ki, de a várakozási idő egyszer sem haladta meg a reggel is tapasztalható 40 percet.

Hozzátette, hogy továbbra is érdemes a 7-es főúton lévő régi határátkelőt választani, itt két sávon engedik ki az autókat, amelyek alig 5-6 perc alatt átjuthatnak az ellenőrzésen. Akik ezt az átkelőt választják, azoknak az M7-es autópálya és az M70-es autóút elágazójánál, vagy korábban, már Becsehelynél kell letérniük a sztrádáról.

Salamon Róbert hangsúlyozta: a délelőtti, kifelé irányuló forgalomban tapasztalható várakozási idő délig folyamatosan csökken. Délután, várhatóan 15 órától viszont már a Magyarországra belépő oldalon alakulhat ki hasonló torlódás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!