Belföld

2011.08.03. 08:54

A héten kiírhatják az új mobiltendert

A Népszabadság több, egymástól független forrásból úgy értesült, hogy még a héten kiírhatják a negyedik mobilszolgáltató elindulását lehetővé tévő frekvenciatendert.

MTI

A napilap szerint a tenderkiírás már csütörtökön megjelenhet, miután az elektronikus hírközlési törvény módosításai szerdán hatályba léptek.

Egy néhány héttel korábbi rendelet szerint első körben egy negyedik szolgáltatónak kell felkínálni egy komplex frekvenciacsomagot, melynek 900 Mhz-es tartományait második körben akkor lehet állami tulajdonú, vagy a jelenlegi piaci szereplő cégeknek külön értékesíteni, ha az első körben a tender eredménytelen volt.

A csomagból valójában a 900 MHz-es spektrum sorsa az érdekes, hiszen azon biztosítható országos lefedettség, míg a magasabb tartományok a kapacitás növelésére alkalmasak. Kérdés, mekkora bevételt remél az állam a frekvenciacsomagért, ezt pedig meghatározza, hogy egy negyedik szolgáltató indulását, vagy pedig a bevételt tartják fontosabbnak - írja a szerdai Népszabadság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!