Belföld

2011.08.02. 08:33

Bevásárolt az autópálya-rendőrség

Többségében az autópálya-rendőrség használhatja azt a hatvan nagyteljesítményű motorkerékpárt és ötven autót, amelyeket a Belügyminisztérium Magyarország soros EU-elnöksége kapcsán szerzett be, összesen mintegy 670 millió forintért - derül ki Pintér Sándornak egy szocialista képviselő kérdéseire adott, a parlamenti honlapon elérhető írásbeli válaszából.

MTI

Harangozó Tamás felelevenítette: az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága az év elején felhatalmazta a Belügyminisztériumot, hogy a közbeszerzési eljárás kizárásával szerezzen be hatvan  nagyteljesítményű, speciális rendőrségi motorkerékpárt, valamint ötven nagyteljesítményű járőrgépkocsit. Az ellenzéki képviselő az iránt érdeklődött, hogy valóban beszerezték-e ezeket.

A rendőrség hatvan nagyteljesítményű, gyárilag rendőrségi használatra kialakított BMW R900RT típusú motorkerékpárt szerzett be a Wallis Motor Pest Autókereskedelmi Kft.-től szállítási szerződés alapján, rendőrségi tulajdonba történő vásárlással, 343 millió 800 ezer forint értékben - tájékoztatta a belügyminiszter a honatyát, hozzátéve, hogy a motorokat alapvetően az autópálya alosztályok, illetve más rendőri szervek, általános rendőri feladatok ellátásra kapják meg.

Az autókat érintő megkeresés kapcsán a tárca vezetője azt is közölte, a rendőrség ötven nagyteljesítményű Skoda Octavia RS 2.0 TFSI 200 LE/147 kW típusú gépjárművet szerzett be - a Porsche Hungária Kft.-től - saját forrásból 327 millió 485 ezer forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!