Belföld

2011.08.17. 15:31

Családi nap Gyöngyöshermánban: sportprogramok, hagyományőrző bemutatók

Először rendezett családi kulturális és sportnapot a Gyöngyöshermán-Szentkirály Sportegyesület és a nemrég alakult Szőlősi Patrióták Kulturális és Sportegyesület.

Tersztyánszky Krisztina

A Zenés, táncos programok, sportvetélkedők, hagyományőrző bemutatók várták az érdeklődőket szombaton a Bogáti úti sportpályán. A városrészen élők számára először szervezett közös családi napot a gyöngyöshermán-szentkirályi és a nemrég alakult szőlősi civil egyesület. A szervezők úgy állították össze a kínálatot, hogy abban a környék lakóinak minden korosztálya találjon kedvére valót. A több mint ötezer itt élő városlakó számára hagyományteremtő szándékkal hívták életre a rendezvényt, ahol a jó ismerősök találkoznak, elbeszélgetnek, mert a rohanó világban máskor nem nagyon van erre lehetőség.

Sági József  képviselő, aki maga is erősítette az egyik focicsapatot, a program közösségkovácsoló erejét méltatta. Körül kell csak nézni, itt vannak az idősek, fiatalok, hát ezért. Együtt vagyunk.

Kissné Cenkov Krisztina a  Szőlősi Patrióták Egyesülete részéről hangsúlyozta: a közös rendezvény jó alkalom arra, hogy a két egymáshoz közeli településrész között barátságos összhangot teremtsünk.

Míg a bográcsban gulyás rotyogott, addig a tűzoltók, majd a Leo Karate Do SE sportolói tartottak bemutatót. Délután a legkisebbeket Szent György és a sárkány bábokkal előadott története szórakoztatta. A hagyományőrzők sátránál rovásírásos bőrkarkötő és tarsolylemez készült, a küzdőtéren pedig Vas Vármegye Lovagjai vívtak csatát. A kicsik a lovaglást is kipróbálhatták. A programot este Hajni tűzzsonglőr előadása és Crimo táncház zárta.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!