Belföld

2011.08.26. 12:50

Hőségriadó miatt hétvégén is járnak a kamionok

A hőségriadó miatt felfüggesztik a kamionstopot, így a most következő hétvégén szombat délután 3 óra és vasárnap este 10 óra közt is közlekedhetnek a kamionok a magyar utakon - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken.

MTI

A közlemény szerint Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter - Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel egyetértésben - az országos tiszti főorvos által korábban meghirdetett, majd a hétvégére is kiterjesztett hőségriasztás miatt a kamionstopot felfüggesztette. A szokásos nyári gyakorlattal szemben tehát a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik augusztus 27. szombat 15 óra és augusztus 28. vasárnap 22 óra között is közlekedhetnek a magyarországi utakon.

A belföldi közlekedési korlátozás felfüggesztését a következő napokban várható magas napi középhőmérséklet miatt meghosszabbított hőségriasztás teszi lehetővé, közlekedésbiztonsági és egészségvédelmi szempontok indokolják. Az intézkedéssel a járművezetők szállítási feladatukat - a vezetési és pihenőidő betartása mellett - megszakítás nélkül, a lehető leghamarabb befejezhetik, így nem kell a rendkívüli hőségben parkolóban, járművükben várakozniuk.

Augusztus 31-e után visszaáll az év többi részében működő rend, akkortól ismét szombat este 10 órától vasárnap este 10 óráig kell majd parkolókban időzniük a tehergépjárműveknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!