Belföld

2011.08.08. 08:06

Júliusban csökkent a lakások adásvétele

Júliusban az egy évvel korábbihoz képest 10 százalékkal kevesebb, 6.250 lakás cserélt gazdát Magyarországon - közölte a Duna House ingatlan franchise hálózat hétfőn.

MTI

Amíg 2006-ban 225 ezer volt a lakáspiaci adásvételek száma, addig tavalyra 92 ezerre csökkent a forgalom. Idén július végéig 42.625 az összesített héthavi adat. Májusban volt a csúcs 6.911 adásvétellel.
   
A tégla építésű lakásoknál csak a belvárosban (V., VI., VII. kerületek) növekedtek mintegy 4 százalékkal az átlag négyzetméter árak, a többi, vizsgált területen csökkenés volt tapasztalható, még ha csekélyebb mértékű is, mint a panelek esetében, ahol Budapesten  az áresés megközelítette a 10 százalékot.
   
A legnagyobb áresés Budán figyelhető meg, itt az átlagos  négyzetméter árak 13 százalékkal csökkentek. ebben a körzetben nagyobb arányban vásároltak felújítandó, vagyis olcsóbb ingatlant, mint az azt megelőző hónapban.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!