Belföld

2011.08.20. 16:34

Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülőgép Fonyódnál

Motorhiba miatt hajtott végre kényszerleszállást egy kisrepülőgép Fonyód mellett szombat délután - közölte a rendőrség az MTI-vel.

MTI

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság helyszínen tartózkodó sajtóreferense a balesetről adott korábbi tájékoztatást - amely szerint egyszemélyes kisgép szállt le Fonyód mellett - annyiban pontosította, hogy a gépen, amelyet egy osztrák férfi vezetett, utasként egy nő is volt. Mindketten sértetlenül szálltak ki a kényszerleszálláskor felborult repülőből - tette hozzá.
A Kit-Fox típusú ultrakönnyű repülőgép Fonyódtól mintegy háromszáz méterre, egy torzsásra vágott nádas területen landolt. A szlovák felségjelzésű gép az osztrák férfi tulajdona - közölte a sajtóreferens, hozzátéve, hogy a pilóta már jelezte, gondoskodik a gép elszállításáról.
   
Molnár Sándor Somogy megyei katasztrófavédelmi ügyeletes az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a helyszínre riasztott marcali és balatonboglári tűzoltók áramtalanították a kisrepülőt és megakadályozták az üzemanyag elfolyását.     
   
A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!