Belföld

2011.08.02. 07:07

Rákóczi híd lett a Lágymányosi hídból

A Földrajzinév-bizottság úgy döntött, hogy a budapesti Lágymányosi híd elnevezését Rákóczi hídra változtatja. Az új elnevezést Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter javasolta a Fővárosi Közgyűlés kezdeményezésének kormányzati támogatásaként - közölte a kormányportál kedden.

MTI

A Földrajzinév-bizottság egyhangú szavazással döntött a névváltoztatásról, és tájékoztatta erről Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert és Tarlós István főpolgármestert - tette  közzé a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája a kormany.hu-n.

A Fővárosi Közgyűlés április 27-i ülésén döntött arról, hogy a Földrajzinév-bizottságnak azt javasolja, a Lágymányosi hidat "a jeles magyar történelmi családról" Rákóczi hídnak nevezzék el. A testület akkor arról határozott, hogy huszonhat budapesti közterület kap új nevet.

A Földrajzinév-bizottság egyhangú szavazással döntött a névváltoztatásról, és tájékoztatta erről Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert és Tarlós István főpolgármestert - tette  közzé a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája a kormany.hu-n.    A Fővárosi Közgyűlés április 27-i ülésén döntött arról, hogy a Földrajzinév-bizottságnak azt javasolja, a Lágymányosi hidat "a jeles magyar történelmi családról" Rákóczi hídnak nevezzék el. A testület akkor arról határozott, hogy huszonhat budapesti közterület kap új nevet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!