Belföld

2011.08.20. 06:48

Tűz egy XVIII. kerületi lakásban

Tűz volt szombatra virradóan egy XVIII. kerületi társasház egyik lakásában. A tűzoltók 15 kocsival vonultak ki hozzá, és hamar eloltották. Sérült nincs, de a házat ki kellett üríteni, és a lakók egyelőre nem térhetnek vissza lakásukba, mert az egyik főfal megrepedt. A BKV egyik melegedőbuszában fogják megvárni egy statikus véleményét a repedésről - közölte az MTI-vel a fővárosi tűzoltóság sajtóügyeletese.

MTI

A Kinizsi és a Fiatalság utca sarkán lévő házban keletkezett tűzhöz fél négykor riasztották a tűzoltókat. A négyemeletes ház egyik alsó lakása gyulladt ki. Tulajdonosa a saját lábán menekült ki, és szintén önállóan hagyta el a házat 30 másik lakó. Tíz lakót a tűzoltók segítettek ki úgy, hogy nekik már légzőálarcot kellett viselniük. Egy lakó fekvőbeteg, őt hordágyon hozták le. A tűz hatására meggyulladt egy felső lakás ablakkerete is. Ebben a lakásban nem tartózkodott senki - mondta Csámpai Attila.
   
A kigyulladt lakás tulajdonosát a mentők kórházba szállították kivizsgálásra.
   
A sajtóügyeletes nyilatkozatakor a statikus meg nem érkezett meg a helyszínre. A házhoz tart a BKV egyik melegedőbusza, amelyben a lakóknak meg kell várniuk a  reggelt, ugyanis legkorábban akkorra készül el a statikus szakvéleménye arról, hogy visszaköltözhetnek-e lakásukba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!