Belföld

2011.09.14. 12:58

44 ezer új állást jelentettek be a munkaadók

A miniszterelnök szóvivője szerint Magyarországnak meg kell nyernie az államadósság elleni háborút, ami csak úgy lehetséges, ha minél több ember munkájára lehet számítani. Éppen ezért bizakodásra ad okot, hogy augusztusban a munkaadók 44 ezer új állást jelentettek be - írta az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében Szijjártó Péter, utalva a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat friss adataira.

MTI

A szóvivő kiemelte, az augusztusban bejelentett 44 ezer új állás 62 százalékkal több, mint egy évvel korábban. "A munkát támogató arányos adórendszer kiteljesítésével, valamint a START munkaprogramok megindításával a kormány gazdaságpolitikájának fókuszában továbbra is a munkahelyteremtés áll" - közölte Szijjártó Péter.
   
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat friss adatai szerint - köszönhetően a támogatott állások (főként közfoglalkoztatás) növekedésének - összességében emelkedett a bejelentett új állások száma Magyarországon: 13.300 foglalkoztató összesen 44 ezer új álláslehetőséget jelentett be augusztusban a szolgálathoz. Ez az előző hónaphoz és az előző év azonos hónapjához képest is bővülést jelent, előbbi esetében 5,7, utóbbinál pedig 61,8 százalékos az emelkedés.
   
A szolgálat adataiból ugyanakkor az is kiderült, hogy a versenyszférában több mint féléves mélypontra süllyedt az új állások száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!