Belföld

2011.09.28. 12:04

A katolikus kultúra napjai több szombathelyi helyszínen

A jövő héten, a Magyar Katolikus Kultúra Napjai alkalmából ismét változatos programokkal várják az érdeklődőket a Szombathely különféle egyházi létesítményei.

Tersztyánszky Krisztina

A vasárnapi püspöki szentmise után, tíz órától a székesegyházban a népi vallásosságról hangzik el előadás. Hétfőn 11-kor Prokopp Péter pap-festőművész képeiből nyílik kiállítás a Brenner kollégiumban, fél hatkor pedig a premontreiben Pitti Katalinnal beszélget Szekeres Kriszta.

Kedden háromkor az Egyházmegyei Könyvtárban Mikes emlékkiállítás nyílik. Szerdán vetített képes előadás, majd körséta az Anjou emlékekkel foglalkozik a Szent Márton templomnál, a szaléziaknál pedig ötkor festménykiállítás nyílik. Csütörtöktől a karitász foglalkoztatottjainak alkotásai a Martineumban láthatók, pénteken az Eölbey házban verseskötet mutatnak be. Szombaton 19 órakor Bartl Erzsébet orgonakoncertjével zárul a hét a Szent Márton templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!