Belföld

2011.09.08. 09:08

Csepreg: a közútkezelőn múlik egy rovásírásos tábla felállítása

Bár korábban nem támogatta a javaslatot az önkormányzat képviselő-testülete, mégis állíthat rovásírásos helységnévtáblát a Jobbik Csepregen - közölte Takács Adrián, a párt csepregi szervezetének elnöke. A település jegyzője szerint viszont a közútkezelő hozzájárulása dönti majd el a kérdést.

MTI

A Jobbik által országszerte felállítani kezdeményezett rovásírásos táblák az adott település nevét a régi székely-magyar rovásírással írják, jelezve ezzel az átutazóknak, hogy a településen hagyományt őrző, értéket teremtő, nemzeti lelkületű emberek élnek - hangsúlyozta a Jobbik csepregi elnöke.
    
A Jobbik csepregi alapszervezete is szeretett volna a vasi kisvárosban rovásírásos helységnévtáblákat felállítani, ám a helyi képviselő-testület nemmel szavazott a javaslatra - emlékeztetett Takács Adrián, hozzátéve: a helyi jobbikosok ebbe nem nyugodtak bele, s most úgy néz ki, sor kerülhet a már hónapokkal ezelőttre tervezett táblaavatóra.
   
Az önkormányzat jegyzője hivatalosan is tudomásul vette a Jobbik táblaállítási szándékát, az önkormányzat határozata pedig nem tiltotta meg ezt, noha nem adta meg hozzá az elvi hozzájárulását, s nem is támogatta a kezdeményezést - mondta az ügyet kommentálva Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik Vas megyei elnöke.
   
Erdősi László
jegyző az MTI-nek azt mondta: az ügyben nem az önkormányzat illetékes dönteni, hiszen azok a táblák, amelyekre a Jobbik a helységnévtáblákat el kívánja helyezni, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében vannak.

A képviselő-testület - mint fogalmazott - nem utasította el, de nem is támogatta a párt javaslatát, amelyről szavazategyenlőség alakult ki, ezért ha a közútkezelő hozzájárul a táblák kihelyezéséhez, az önkormányzat tudomásul veszi azt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!