Belföld

2011.09.06. 12:33

Gyanúsítottként hallgatják ki a Jobbikos képviselőt

A tavalyi Magyar Szigeten történtek miatt gyanúsítottként hallgatják ki kedden Zagyva György Gyulát, a Jobbik országgyűlési képviselőjét az ügyészségen - értesült az MTI-Hírcentrum.

MTI

Az MR1-Kossuth rádió Déli krónikájában elhangzottak szerint a képviselőt - aki a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke is -, a Központi Nyomozó Főügyészségen hallgatják ki.

Az MTI megkereste Fazekas Gézát, a főügyészség szóvivőjét, aki azt közölte, hogy a "nyomozati cselekmény" végéig nem áll módjában információt adni az üggyel kapcsolatban.

A tavalyi Magyar Sziget rendezvényen történtekről a Hetek című országos közéleti hetilap munkatársa úgy számoltak be, hogy "életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták" őket. Zagyva György Gyula egy faházban fenyegetően beszélt velük, miután rájuk zárta a helyiség ajtaját - állítják az újságírók.

A Magyar Szigetet 2004 óta rendezi meg a Hatvannégy Vármegye Ifjúság Mozgalom a Pest megyei Verőce melletti Csattogó-völgyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!