Belföld

2011.09.02. 05:12

Tovább nyomoznak a Borovszky-ügyben

Két hónappal meghosszabbította a nyomozás határidejét a Budapesti Rendőr-főkapitányság a korábbi oktatási és kulturális tárca esélyegyenlőségi főigazgatóságának gazdálkodása kapcsán, amelyet akkoriban Borovszky Tímea vezetett - ismerteti a pénteki Magyar Nemzet.

MTI

A napilap cikke felidézi, hogy a hivatalvezető és helyettese olyan szervezetek több- milliós támogatásának odaítélésében működött közre, amelyekben maguk is érintettek voltak.
Az október 30-ig meghosszabbított nyomozás hűtlen kezelés bűntette elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes indult Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos feljelentése alapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya a Magyar Nemzetet úgy tájékoztatta, hogy most az iratok elemzése, értékelése zajlik.
A kormánybiztos vizsgálata szerint a Hiller István (MSZP) vezette oktatási tárcánál működő főigazgatóság olyan feladatokra kötött megbízási szerződéseket több tíz millió forint értékben, amelyeknek ellátása jogszabályi kötelezettség lett volna, s amelyekhez megfelelő szakértelemmel és kapacitással rendelkezett - ismerteti a napilap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!