Belföld

2011.09.14. 11:02

Volkswagen és 500 ezres fizetés a sárvári alpolgármesternek

Az elmúlt tíz hónap tapasztalatai alapján a városi képviselő-testület szükségesnek látta, - hogy a korábbiakhoz hasonlóan - főállásúként dolgozzon az alpolgármester.

Erős D. Zoltán

A sárvári képviselő-testület a napokban rendkívüli ülésen módosította szervezeti és működési szabályzatát (SZMSZ). Ennek egyik oka az volt, hogy változik az alpolgármesteri tisztség ellátásának a módja. 

Tavaly október 12-én a sárvári képviselő-testület társadalmi  megbizatású alpolgármesternek választotta meg  Máhr Tivadart. Az elmúlt tíz hónapban a város vezetésével, illetve a hivatal irányításával kapcsolatos  feladatok indokolttá tették, hogy az alpolgármester tisztséget ezután főállásban töltse be Máhr Tivadar.  
Kondora István, Sárvár polgármestere azt javasolta, hogy ennek szellemében módosítsák az önkormányzat működési szabályzatát. Ezzel visszatértek a tavaly október előtti gyakorlathoz, amely szerint Sárváron korábban is   főállású alpolgármester látta el a feladatokat.

A jogszabályi előírások szerint a képviselő-testület a 10 ezernél nagyobb lélekszámú, körzetközponti  feladatokat településeken az aktuális illetményalap 12,5-13,5-szörösében állapíthatja meg a polgármester illetményét.

A sárvári testület a 13,5-ös szorzószám alapján bruttó 521 ezer 775 forintban határozta meg az alpolgármester  havi fizetését. Az alpolgármesternek a képviselő-testület ezen felül a havi illetménye 20 százalékában, azaz 100 ezer 490 ezer forintban állapította meg a költségátalányát.

Az alpolgármester feladatai ellátásához személyi használatú gépkocsira is jogosult. A Volkswagen Passatot az előző években képződött pénzmaradványból vásárolja meg az önkormányzat. A gépkocsi használata az alpolgármestert gépkocsivezető nélkül illeti meg, s megengedett az autó magáncélú használata belföldön és  külföldön egyaránt.

Máhr Tivadar szeptember 12-e óta főállásban látja el az alpolgármesteri teendőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!