Belföld

2011.10.08. 06:42

Megmarad a nyugdíjasok és a diákok utazási kedvezménye

Megmarad az öregségi nyugdíjasok, a diákok és a 6 éven aluli gyerekek utazási kedvezménye is - idézte a Magyar Nemzet szombati számában Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára Hír Televíziónak adott nyilatkozatát.

MTI

A többi utazási kedvezmény átalakításáról még tart az egyeztetés, így egyelőre nem tudni, hogy a többi közt megmarad-e a közalkalmazottak vagy a 26 éven aluli fiatalok kedvezménye - teszi hozzá a lap.

"Ami a kedvezményeket illeti, ott néhány alapvető csoport kivételével - gondolok itt 6 éven aluli gyerekekre, diákokra és az öregségi nyugdíjasokra - úgy alakítanánk át, hogy ha lesz is kedvezmény, az üzletpolitikai kedvezményként, a fuvaroztató cég kompetenciájában jelenne meg" - mondta Völner Pál a Hír TV-nek.
   
A Magyar Nemzet megjegyzi: a kedvezmények fontos köre a vasúti dolgozókat és családtagjaikat érinti, s az utasszámlálások azt bizonyították, hogy a MÁV utasai között jelentős részt képvisel ez a - fényképes igazolvánnyal ingyen utazó - réteg. A cégnek kemény tárgyalásokat kell folytatnia a munkavállalók érdekképviseleteivel, ha szűkíteni vagy megszüntetni akarja ezeket a kedvezményeket - teszi hozzá a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!