Belföld

2011.10.06. 13:32

Munka törvénykönyve: marad a műszakpótlék, nem változik a szabadság

A Munka törvénykönyvének Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által elkészített új tervezetében szerepel a védett kor intézménye, nem változik a szabadnapok száma, bővül a munkaidő-kedvezmények köre, és megmarad a műszakpótlék is - derült ki csütörtökön a HR-vezetők országos konferenciáján, amelyet a Napi Gazdaság szervezett.

MTI

Kardkovács Kolos, az NGM helyettes államtitkára a konferencián tartott előadásában ismertette azokat a fő változtatásokat a Munka törvénykönyvének új minisztériumi tervezetéből, amelyeket a nyári társadalmi vita és a szociális konzultáció eredményei alapján építettek be.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a kormány gazdaságpolitikájának középpontjában a munkahelyteremtés áll, és az, hogy a foglalkoztatottak létszáma kitörjön az utóbbi 20 évben tapasztalt 3,7-3,85 millió fős szintről. Ennek egyik eszköze lehet az új munkajogi szabályozás  - mondta Kardkovács Kolos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!