Belföld

2011.11.23. 12:27

Halálba kergették az öngyilkos metróvezetőt

Vizsgálatot kér Polt Péter legfőbb ügyésztől annak a metróvezetőnek az édesanyja, aki október elején a végrehajtók megjelenésekor lett öngyilkos. S. Éva elmaradt jelzáloghitelének törlesztésével - értesült a hvg.hu.

Vas Népe

Polt Péter legfőbb ügyészhez fordul egy hetvenhét éves asszony, akinek a lánya a kilakoltatók elől menekülve ugrott ki jelzálog-hitellel terhelt, kilencedik emeleti lakásából. Az édesanya feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, melyben az áll, „Bármi történt, és bármilyen tartozásról is legyen szó, annak behajtása nem történhet olyan brutalitással, ami egy ember életébe kerül. Halálának közvetlen kiváltó oka a kilakoltatásra érkezettek gátlástalan brutalitása volt, ami a következményt tekintve terhelő az ott eljárókra, ami véleményem szerint bűncselekmény.” -írja a hvg.hu.

Az asszony úgy véli, lányát tönkre akarták tenni és ki akarták fosztani. „Éva metróvezető volt, jól keresett, munkáját megbecsülték, nem járt szórakozni, nem volt szenvedélye, gyermekének és munkájának élt” – magyarázta.

Feljelentésében arra kérte a legfőbb ügyészt, hogy vizsgáltassa ki a kilakoltatásig vezető előzményeket, az állítólagos maffia hátterű zsarolást, a tulajdonvesztést, és állapítsa meg a kilakoltatásban eljáró személyek felelősségét leányának halálában, bűncselekmény esetén pedig az érintettek eljárás alá vonását kérte a legfőbb ügyésztől.

A feljelentés ismeretlen tettesek ellen irányul, akik az édesanya szerint vélhetően súlyosan fenyegető magatartásukkal halálba kergették lányát.

A HVG értesülése szerint csaknem két hónappal a haláleset után sem az elhunyt édesanyja, sem unokája nem kapott még rendőrségi jegyzőkönyvet a halál körülményeiről, az ügyet ugyanis még vizsgálják, a nyomozás még nem zárult le.

Ugyanakkor Czöndör Gyula, a Szociális Charta elnöke beszámolt egy másik, november 17-én bekövetkezett öngyilkossági esetről is, mely hasonló körülmények között történt. Akkor egy 57 éves férfi vetette ki magát harmadik emeleti lakásából, miután a végrehajtók megjelentek otthonában.

„Az ismétlődő és szaporodó esetek arra utalnak, hogy a végrehajtók életellenes módszereket alkalmaznak, ahelyett, hogy elejét vennék az életek pusztulásának” – mondta Czöndör a hvg.hu-nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!