Belföld

2011.11.26. 13:53

MSZP: holokauszttagadást követett el egy jobbikos képviselő

Nyílt holokauszttagadásként értékeli Steiner Pál (MSZP) a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás múlt csütörtöki parlamenti felszólalását, és azt sürgeti, hogy a legfőbb ügyész indítson büntetőeljárást miatta. Steiner Pál csak a zsidók érdekeit védi - reagált a Jobbik.

MTI

Jobbik: Steiner Pál csak a zsidók érdekeit védi

 A Jobbik szerint Steiner Pál ismét bebizonyította, hogy a magyarság helyett csak a zsidók érdekképviseletét tekinti feladatának.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője Steiner Pál MSZP-s képviselő szombati sajtótájékoztatójára reagálva az MTI-vel azt közölte: "míg a nemzetközi együttműködés kormánya az 1947-es párizsi diktátumból fakadó jóvátétel-fizetésre 1,7 milliárd forintot fizettet az adófizetőkkel (...), addig a Jobbik a magyarság legnagyobb tragédiájának nem az úgynevezett holokausztot, hanem a trianoni békediktátumot tartja."
   
Steiner Pál nyílt holokauszttagadásként értékelte a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás múlt csütörtöki parlamenti felszólalását, és azt sürgeti, hogy a legfőbb ügyész indítson büntetőeljárást miatta. Az MSZP-s képviselő idézte az ülés jegyzőkönyvét, amely szerint az általa néven nem nevezett jobbikos politikus a költségvetés részletes vitájában azt kifogásolta, hogy a kiadási tételek között szerepel a párizsi békeszerződésből fakadó 1,7 milliárd forintos fizetési kötelezettség, amely szavai szerint "zsidó honfitársaink részére kerül kifizetésre".
   
Dúró Dóra közleményében kifogásolta, hogy "hazánk egyetlen Trianon-múzeumának ötvenmilliós állami támogatását a jövő évre megvonná a kormány, míg a Holocaust Dokumentációs Központra 170 milliót nem sajnál, és számtalan hasonló jogcímen kapnak még támogatást zsidó szervezetek".
   
Hozzátette, hogy ha mindezek kritikája miatt Gaudi-Nagy Tamásnak vagy a Jobbik bármely képviselőjének büntetésre kell számítania, akkor azt vállalják.
   
A Jobbik szóvivője a közleményben "hazaárulónak" nevezte az MSZP-s képviselőt, akinek szerinte inkább Izrael parlamentjében, a Knesszetben volna a helye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!