Belföld

2011.11.09. 10:50

Szifilisz és a rüh terjed Borsodban

Egyre több embert kezelnek szifilisz és rühes megbetegedés miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - írta szerdai számában az Észak-Magyarország.

MTI

A megyei kórház szülészetére minden hónapban bekerül legalább egy, szifilisz (vérbaj, fertőző nemi betegség) miatt kezelt kismama. Az ózdi Almási Balogh Pál Kórház szakrendelésein szifilisszel ritkán, gonorrhoea (tripper) betegséggel annál inkább találkoznak az orvosok, és nő a rühes megbetegedések száma is - közölte a megyei napilap.

Az újságnak nyilatkozó szakemberek elmondták: rüh ott terjed, ahol sokan élnek együtt, és ahol nem fordítanak kellő figyelmet a kezelésre, nincs különösebb oka az esetek elszaporodásának, időnként kitörnek bizonyos járványok.

E fertőzés terjedésének megakadályozásában az egyetlen hatékony megoldás a beteg és a közvetlen környezetében élők egyidejű bőrgyógyászati kezelése. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a fertőzöttek számáról a lapnak nem tudott beszámolni, mivel a rüh nem tartozik a bejelentendő fertőző megbetegedések közé - tette hozzá az Észak-Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!