Belföld

2011.12.30. 08:24

Nem kapcsolják le a netről a magániskolákat

Mégsem változik január elsejétől a Közháló program, 2012-ben sem maradnak internet-szolgáltatás nélkül a magán- és alapítványi iskolák, óvodák - írja pénteki számában a Magyar Hírlap.

MTI

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a múlt csütörtökön azt közölte, hogy a magánintézmények januártól nem vehetnek részt a programban. Horn György, az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének (AME) elnöke Navracsics Tibor miniszterelnök-helyetteshez fordult, azt kérve, vonják vissza a döntést, vagy legalább adjanak időt saját hálózatok kialakítására, egyedi szerződések megkötésére - emlékeztet a lap.
   
"Levelemre hivatalos választ még nem kaptam, de Vályi-Nagy Vilmos kormányzati informatikáért felelős helyettes államtitkár telefonon megnyugtatott, hogy január 31-ig biztosan marad a Közháló az alapítványi iskolákban. Ezt követően indul a program felülvizsgálata, de érdemi változás a tanév végéig nem várható" - mondta a Magyar Hírlapnak Horn György, aki úgy tudja, hogy az AME tagjai és a közfeladatot ellátó intézmények később is a programban maradhatnak.
   
"A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a közoktatási feladatokat ellátó, valamint az állami és önkormányzati fenntartású oktatási, kulturális feladatokat ellátó intézmények esetében továbbra is központilag gondoskodnak az internet finanszírozásáról" - ismerteti a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!