Belföld

2012.01.16. 06:43

IKSZ: a Jobbik hívja haza EP-képviselőit

Haladéktalanul hívja vissza európai parlamenti képviselőit a Jobbik - erre szólította fel az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) az ellenzéki pártot hétvégi zászlóégető akciója után az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásban.

MTI

Stágel Bence, az IKSZ elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Gaal Gergely elnökhelyettes kiemelte: az IKSZ határozottan elítéli a Jobbik szombati, EU-zászlót elégető akcióját. Mint írták, az utóbbi időkben hazánkra nehezedő példátlan nemzetközi nyomást figyelembe véve rendkívül károsnak tartják, hogy egy- az Európai Parlamentben képviselettel rendelkező - magyarországi parlamenti párt képviselői ilyen "primitív módon nyilvánítanak véleményt egy nemzetközi szervezetről", amelynek Magyarország is tagja.

Hozzátették: a jelenlegi, igen kiélezett helyzetben a szélsőséges párt a magyar emberek jövőjével játszik felelőtlen módon, hiszen most, amikor az egész világ Magyarországra figyel, mindenféle politikai megnyilvánulásnak felmérhetetlen jelentősége lehet a magyar gazdaság jövőjére nézve. Gátlástalan könnyelműségnek tartják, hogy egy ellenzéki párt a minden áron való feltűnéskeltés szándékával hozzájárul ahhoz, hogy hazánk szövetségesi pozícióját rombolja - fogalmaztak, hozzátéve: a Jobbik "primitív akciója minden kétséget eloszlat atekintetben, hogy az ellenzéki párt egy szélsőséges, a nyugati civilizációs normákat elfogadni képtelen botránypárt".

Kiemelték: fiatal kereszténydemokrataként meggyőződéssel vallják, hogy Magyarország a nyugati, keresztény gyökerű civilizáció szerves és elidegeníthetetlen része, és helye megkérdőjelezhetetlenül az Európai Unión belül van. Az unió és így egész Európa problémáinak megoldására csakis a tagállamok szövetsége képes. "A garázda, zászlóégető akciót követően felszólítjuk a Jobbik Magyarországért Mozgalmat, hogy haladéktalanul hívja vissza európai parlamenti képviselőit, mivel egyrészt az őket delegáló párt hiteltelenné vált arra, hogy Magyarországot a nemzetközi szervezetben képviselje, másrészt immáron deklaráltan feleslegesen ülnek az Európai Parlamentben" - zárta állásfoglalását a két kereszténydemokrata politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!