Belföld

2012.01.27. 16:11

Miniszteri biztos lett a HM kabinetfőnöke

Többek között a tisztképzés rendszerének korszerűsítésével összefüggő feladatok koordinálására és az új életpályamodell kidolgozására miniszteri biztossá nevezték ki a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnökét; Szarka Gábor Levente megbízatása február elsejétől kezdődően hat hónapra szól - derül ki a Magyar Közlöny pénteken megjelent számából.

MTI

Hende Csaba honvédelmi miniszter rendelete szerint a miniszteri biztos feladata lesz a tisztképzés rendszerének korszerűsítésével összefüggő feladatok koordinálása, a honvédelmi ágazat humánstratégiájával összefüggő programok, az új életpályamodell kidolgozásának és végrehajtásának irányítása, a honvédelmi nevelés programjának irányítása, a honvédelmi miniszter fenntartói jogkörének a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Fenntartói Testületében történő képviselete.

A miniszteri biztos a feladataitól függően jogosult: a honvédelmi szervezetekkel történő konzultációra, információ gyűjtésére, közvetlen bekérésére, valamint tárcaközi egyeztetések lefolytatására és az érdekvédelmi szervekkel történő tárgyalásra.

Szarka Gábor a tevékenységéről kéthavonta jelentést készít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!