Belföld

2012.01.24. 09:40

Orbán Viktor Facebook-on üzent (videó)

Videoüzenetben mondott köszönetet a miniszterelnök a Békemenet Magyarországért nevű szombati megmozdulás résztvevőinek. Orbán Viktor a Facebook-on kedden közzétett videóban azt mondta, a demonstráció óriási kiállás volt Magyarország mellett.

MTI

A kormányfő kifejtette, azért vállalkozott a felvételre, mert szombaton olyasmi történt, amire "emberemlékezet óta nem volt példa". "Én személyesen részt vehettem (...) a rendszerváltás minden nagy tömegmegmozdulásában. Sokan voltunk ott is, a legtöbben talán az 1956-os forradalom áldozatainak újratemetésén gyűltünk össze. Lehettünk úgy 200 ezren" - idézte fel, majd hangsúlyozta: most szombaton "legalább kétszer ennyien, de talán még annál is többen voltunk", ami óriási kiállás Magyarország mellett.

Orbán Viktor köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a megmozduláson, "aki kiállt Magyarország mellett, és aki bátorítást, biztatást adott a számunkra és nekem személy szerint is, hogy a következő hetekben jól végezhessük a munkánkat, és eredményesen tárgyalhassunk az Európai Unióval és más nemzetközi szervezetekkel is".

Mint mondta, neki személyesen is sokat jelent, hogy tudja: "mögöttem, velem együtt az országért dolgozik, érez és imádkozik sok százezer ember". "Remélem, hogy a közös akaratnak meglesz az eredménye" - emelte ki.

A miniszterelnök a szavait azzal zárta, hogy reméli, nemcsak ő, hanem a Békemenet minden résztvevője "erőt, önbizalmat meríthetett ebből a találkozásból".

A Belügyminisztérium (BM) szerint négyszázezren demonstráltak a kormány mellett szombaton Budapesten, a Békemenet Magyarországért nevű megmozduláson. "Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett" - írta szombati közleményében a BM. A Hősök teréről induló tömeg élén a demonstráció szervezői, mások mellett Bayer Zsolt közíró, Bencsik András, a Magyar Demokrata című lap főszerkesztője és Széles Gábor nagyvállalkozó haladt egy kifeszített molinót tartva, amelyre magyarul és angolul az volt írva: "Nem leszünk gyarmat".

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!