Belföld

2012.01.12. 18:12

Szociális üdülési pályázatokat írtak ki

Összesen kétmilliárd forint értékben négy szociális célú üdülési pályázatot hirdetett meg a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA).

MTI

Soltész Miklós szociális államtitkár egy budapesti konferencián jelentette be, hogy a csütörtökön meghirdetett pályázatokon nyugdíjasok, fogyatékosok, nagycsaládosok, valamint a szociális és gyermekvédelmi intézmények dolgozói üdülési célú szolgáltatásokat nyerhetnek meghatározott Balaton-környéki, valamint mátrai állami tulajdonú üdülőkbe, szállodákba.
   
Az egyes pályázati kategóriákon belül kiosztható összeg 500 millió forint, pályázni január 16-ától február 29-éig lehet. Az adatlapok a www.mnua.hu honlapról tölthetők le.
   
A személyenként elnyerhető összeg mind a négy kategóriában 40 ezer forint, ehhez a pályázónak 10 ezer forint önrészt kell befizetnie. A gyerekek, illetve a fogyatékosok kísérői esetén az önrész 5 ezer forint.
   
A pályázatok elbírálásánál előnyt jelent az anyagi rászorultság, ezért csoportonként különbözó havi jövedelemhatárokat állapítottak meg. A fogyatékkal élőknél ez az összeg 120 ezer forint, a nagycsaládosoknál 100 ezer forint, a (60 évet betöltött) nyugdíjasoknál 85 ezer forint, míg a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi munkavállalók esetén 150 ezer forint.
   
A pályázatokkal kapcsolatban a 06 1 371 32 42-es telefonon lehet tájékoztatást kérni.
   
A pályázat 2 milliárd forintos forrása az üdülési csekkek forgalmazásából elért tavalyi eredmény, amit a jövőben szociális célokra kívánnak fordítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!