Belföld

2012.02.17. 11:57

A kormány elkötelezett a BKV mellett

A kormány nem tudja átvenni a fővárostól a BKV-ra vonatkozó tulajdonosi jogosítványokat, de fontosnak érzi, hogy Budapest kezelni tudja a közlekedési cég problémáját - közölte pénteken sajtótájékoztatón Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, miután tárgyalt Tarlós István főpolgármesterrel.

MTI

Varga Mihály hangsúlyozta: Budapest legnagyobb vállalatának működőképesnek kell maradnia. "Abban vagyunk érdekeltek (...), hogy az egyszeri, rendkívüli támogatások és kiegészítések időszakán túl tudjunk lépni, és egy olyan finanszírozási időszak következzen el a BKV életében, amikor egy rendszerszintű működésre tud a cég átállni" - mondta.

Az államtitkár kiemelte ugyanakkor, hogy a 2012-es központi költségvetés keretei adottak.

Tarlós István főpolgármester szavai szerint óvatosan optimistává, bizakodóvá tette a megbeszélés; reálisakká és kielégíthetővé váltak a kormányzati feltételek, tudtak irányt keresni az adósságállomány kezelésének módozataira is, a későbbi egyeztetéseken döntenek arról, ezek közül melyik a legegyszerűbben és leggyorsabban megvalósítható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!